sobota, 23. julij 2011

Kako sem vstal s kavča in šel tečt…

(klik) in podobni dnevniki so mi skakali pred oči z računalniškega zaslona. Pa tale
Pa zapis od Neže. S knjižnice sem prinesla še tole knjigo. Pa seveda tole  image

Sem za hec rekla, da je čas, da poskusim tudi jaz. Ne, ne za hec. Zares. Kolikokrat v zadnjih letih sem rekla, da bi rada začela tečt. Velikokrat.     “Phhh” mojega moža je povedal, koliko lahko od njega pričakujem. Še vedno je njegov komentar isti (bo vedno našel kaj, prekratko progo, prepočasen tek, karkoli), ampak zdaj mi je vseeno. Konkurence mu ne morem delat, bom tekla zase
Še vedno, po treh mesecih vztrajam in grem trikrat na teden LAUFAT.
Da ne bo kdo rekel, da koga farbam. Tečem in hodim. Po programu, tako kot piše v knjigi. No, zdaj mal nakladam, tam, kjer piše v knjigi: program prvega tedna, traja pri meni en mesec.
1 minuta teka je bila zame nekaj popolnoma nemogočega. Po pol minute so se mi zapletale noge, pljuča sem lovila, da mi niso ušla, skratka… približno tako, kot bi gledal dolgoprogaše na cilju. Zadnji atomi moči … in črta.
Sklenila sem, da s tako kondicijo pač ne morem naprej. In sem lajnala prvi teden. Ko se mi je končno zdelo, da lahko presedlam na 2 teden. In neverjetno, šlo je Smeško Smeško
Vmes je prišla še bolezen, en teden ležanja, pa morje, ko nekak ni šlo skupaj večerno veseljačenje in jutranje vstajanje. Vseeno, trenutno sem nekje na pragu 3 tedna. Programa. S tem se ravno ne morem važit, a zame šteje to, da se odpravim od doma in grem. Hodit, tečt…  oboje, karkoli. In če mi za ritjo (dobesedno) piska ura (mobi) in odšteva sekunde,TEČEM!!!!

Prava ura je še na wish listi
imagesi jo bom kupila za rojstni dan…  čeprav bolj rabim sesalec Smeško, ki kaže jezik

eeee, pa sem se opogumila (danes imam očitno preveč časa)                                    image

5 komentarjev:

Sonja pravi ...

Jupiiii zate. Tudi jaz berem dnevnike, tisto knjigo s slikce sem si celo kupila, šla parkrat laufat.. in potem nehala. In raje hodila na dolge tahitre sprehode. Verjetno bi zdaj malo manj sapo lovila, ker gre tudi hoja bolje :)
Ampak no.. zdaj pa ne vem, kam tule it. Moram najprej s kolesom par krogov narest, da odkrijem, kam grem lahko tečt (beri težko dihat), ne da se mi cela vas reži :)

dunja pravi ...

Sonja, sem tudi jaz rabila nekaj let, da sem se zbrcala. Sedaj pa lahko samo upam, da me ne mine . Če boš delala dolge kroge in zašla na Gorenjsko, si vabljena na kavo :)))

Sonja pravi ...

Gorenjska se baje začne takoj za našo vasjo :) tako da ne bo treba dolgega kroga delat.

Neža pravi ...

BRAVO za odločitev in da si se zbrcala ven. Čist po pravici povedano, sem jaz od DM teka malo zaspala in sedaj spet zbiram pogum, da začnem s treningom. Zadnji vikend v oktobru je vse bližje ;)

dunja pravi ...

Neža, tebi dobre volje in optimizma ne zmanjka :))))

Sem daleč od kakšnih tekem, ampak mogoče, nekoč, za dobro voljo... se ti pa pridružim. Drugo leto, če bo šlo s tem tempom naprej